A munkatársak és az átláthatóság

Papp Zoltán

HCB Solutions Kft. ügyvezető

A cégen belüli hiányt, igényt Papp Zoltán HR szakértő szerint gyakran nem egyszerű megfogalmazni, de érdemes tudatosan időt hagyni a folyamatra, hogy aztán a tökéletes emberrel mehessünk tovább. És hogy miért kell végig szem előtt tartani az átláthatóságot? Mert a jelenlegi munkaerőhiány mellett csak egy olyan csapattal érdemes elindulni, akik tudják, hogy bízhatnak a vezetőjükben és egymásban.

A magyar munkavállalók magas százaléka nem a valós bérük szerint vannak bejelentve, pedig az átláthatóság nyújtotta stabilitás mind a munkáltató mind a munkavállaló érdeke. Ehhez elengedhetetlenek a tiszta bejelentettségek, valós foglalkoztatottságok. Érdemes megfontolni a rugalmasabb munkavállalási formákat is.

Papp Zoltán szerint a motiválás, a munkatársak megtartása is komoly kihívás a hazai vállalkozások számára. Ehhez nemcsak saját vállalkozásunkat kell jól ismernünk, de a jelentkezőket is racionálisan kell felmérnünk. Be kell látnunk azt is, hogy nem mindig jutalékokkal tudunk a legjobban motiválni, sőt, ha túlfizetjük a munkatársakat, az inflálja a jutalékok értékét is. Fontos megtalálnunk azt, ami a dolgozók számára valóban értéket képvisel - ez a drága órától a rugalmas munkaidőig sok minden lehet.

A vállalkozás a mi helyünk, de a beosztottainké is - ha olyan teret tudunk teremteni, ahol megértik és elismerik őket, akkor ők is boldogabban, így eredményesebben is dolgoznak majd. Ha kiismerjük egyéni céljaikat, és figyelünk rá hogy ezek ne vesszenek el, akkor motiváltabb, hatékonyabb munkaerővel dolgozhatunk.

Az átláthatóságra fókuszáló negyedik Bridge Budapest vállalkozói reggelin egy egészen új szemléletmóddal találkozhattunk, miszerint a vállalható vállalkozás nemcsak jobb lelkiismeretet biztosít, de minden téren jobban megéri. A látásmóddal párosuló gyakorlati praktikákat a Bridge által felkért szakértők osztották meg az érdeklődőkkel.